Poklon za dete – od rođenja do treće godine

Bilo da smo pozvani na rođendan, krštenje ili čak proslavu u čast novog člana porodice, uvek smo u dilemi kakav poklon za dete kupiti. Obično se u toj dilemi i višednevnom razmišljanju odlučimo ili za novac ili neku igračku. Ali… koja igračka zadovoljava kriterijume savršenog poklona za dete? I postoji li takva uopšte?

Koja je to savršena igračka kao poklon za dete?

Često se pitate da li postoje savršene igračke i šta uopšte jednu igračku čini savršenom. Da li je to ona koja je dugotrajna, ona koja ih uči nečemu ili pak ona koja je izrađena od netoskičnih materijala? Mi znamo odgovor – savršena igračka je ona koja uključuje sve ovo i plus je zdrava, bezbedna, podstiče kreativno razmišljanje i koristi razvoju. Drvene igračke su u tom pogledu definitivno najbolje. Dakle, ako tražite savršenu igračku kao poklon za dete, predstavljamo vam naš izbor igračaka razvrstanih po uzrastu.

Poklon za dete

 

Poklon za bebu

Kada biramo poklon za bebu, moramo pre svega gledati ponašanje beba. Ovo prvenstveno znači da će se sve od igračaka do nameštaja verovatno naći i u ustima, što je prirodan način da mala bića istražuju svet oko sebe i upoznaju se sa njim. Činjenica je da bebe stavljaju stvari u usta. Međutim, kao roditelji, želimo da učinimo sve da naša deca ne budu izložena štetnim supstancama ili premazima. PikPok drvene igračke su napravljene od prirodnih materijala tako da nema brige o toksičnim ili kancerogenim hemikalijama koje vrebaju sa ili ispod njihovih površina.

Bezbednost i zdravlje su dve najvažnije stvari pri odabiru igračaka, a svi naši proizvodi prave se od materijala koje nam je sama priroda dala – drveta.

Naš predlog poklona za bebu je Baby Gym – Teretana za bebu

Teretana za bebu je odličan poklon, jer se može koristiti od prvog dana rođenja pa sve dok dete ne prohoda ili ne počne da puzi. Pa čak i u starijem dobu, deca vrlo lako nađu način da ovu spravicu, čiju su osnovnu namenu prerasli, pretvore u nešto drugo – poput teretane za lutke. Postoji mnogo benefita korišćenja teretane za bebe, tu je motorički razvoj, razvoj snage, koordinacije…

Iako vam se može činiti da je potpuno besmisleno da mala beba leži ispod ovakve sprave, verujte da vam se samo čini. Čak i ako je beba veoma mala, ona ima itekako koristi od teretane za igru, radeći na svojim veštinama vizuelnog praćenja. Vizuelno praćenje je kada beba svojim pogledom prati određeni objekat i to se zaista vežba. Kako vremenom postaje sve bolja u ovoj veštini, prati očima predmete u svim pravcima, znajte da je to već početna faza za razvoj koordinacije očiju i ruku. Dakle, iako deluje jednostavno, teretana ne služi samo razvoju snage, budući da joj ime asocira na to, već je uvod u mnogo veće stvari.

Pik pok teretana za bebe je ručno izrađena, od najkvalitetnijeg materijala- drveta breze i bukve. Ekološki je ispitana, netoksična i potpuno bezbedna. Uz pravilno održavanje, možemo slobodno reći, trajaće skoro pa zauvek i jedan je od najboljih poklona za dete tog uzrasta.

Poklon za dete od 1 godine

Mnoge moderne igračke oduzimaju svu kreativnost iz igre i osim što su popularne ili lepe na oko, ništa korisno od njih ne dobijamo. Dok je primarna prednost drvenih igračaka je to što zahtevaju dečju maštu i kreativno razmišljanje, što je ključno za njihov rast i razvoj. Ovo je posebno važno u uzrastu od 1 godine, kada sve kreće intenzivno.

Proslava prvog rođendana se obično poklopi sa krštenjem i možete ozbiljno razmišljati šta da kupite a da to bude ni malo, ni puno, a pri tom lep i koristan poklon. Naši predlozi su uvek interaktivne igračke, a za nešto veći povod ili proslavu možete razmotriti i balans bike, ljuljaške ili tobogane. Ovim ćete obezbediti da investirate u igračku koja traje, za razliku od mnoštva plastičnog smeća od igračaka, koje su dizajnirane da završe na deponiji u kratkom roku.

Sa sigurnošću se može zaključiti da su drvene igračke neke od najboljih investicija u obrazovanje vašeg deteta, jer su ekološki prihvatljive, bezbedne, izdržljive i odlične za podsticanje njihove mašte, a istovremeno utiču i na razmišljanje, logiku i fine motoričke veštine.

Šta su naši predlozi za poklon za uzrast od 1 godine?

Interaktivne igračke su prve na spisku u izboru poklona za dete od jedne godine. U ovom izboru možete gledati sve kućice, kocke i table.

Poklon za dete i bebu

Poklon za dete od 3 godine

Dete od 3 godine i starije, je izuzetno fizički aktivno. U ovom uzrastu oni su nemirni, hodaju, trče, skakuću, istražuju svet, stiču nove veštine, igraju se loptom. Za ovo doba, karakteristično je da već vole sva potencijalna prevozna sredstva na koja mogu sa sednu, guraju ili sprave po kojima mogu da se penju. Kako vreme i tehnologija diktiraju, već u prvim školskim danima, ova želja za igrom smeniće se ekranima i sedenjem. Zašto onda ne iskoristiti sav potencijal njihove živahnosti i pri tom im pomoći da odrastu fizički i psihički što zdraviji.

Šta kupiti kao poklon za dete od 3 godine a da potpuno odgovara svim zahtevima njihovog doba ali i željama? Pa, kao što smo i rekli, sprave koje podstiču fizičku aktivnost su definitivno najbolji izbor.

Koji su naši predlozi za poklon za dete od 3 godine ili malo starije:

Švedske lestve – ripstol, nisu samo sprava za fizičku aktivnsot nego i izuzetna dekoracija u prostoriji u kojoj se montiraju. Ripstol švedske lestve su odlična teretana za decu i deo su zdravog načina života. Napravljene od drveta breze i bukve visoke klase, potpuno prirodne i bezbedne.

Kućica triangl – penjalica, je još jedan više nego koristan, lep i zanimljiv poklon. Odlična stvar je to što se može montirati i u prostoriji ali i napolju, pa je super ukoliko znate da poklon ide nekom ko poseduje dvorište. Takođe, prigodan je i za više dece, pa možete jednim poklonom obuhvatiti detetovu braću ili sestre, koja su neizostavna u igri. Tako će i zadovoljstvo i oduševljenje biti duplo ili troduplo veće.

Za kraj, ostavljamo i najpopularniji balans bike. Idealan za uzrast od 2 do 5 godina, ovakav poklon ne samo da će koristiti jedan duži period, već će u porodici sigurno ostati decenijama.

Poseban oprez!!!

Znamo da je pri izboru poklona za decu uvek u razmatranju i mnoštvo drugih opcija i ponuda, pa tako na internetu možete posegnuti za nečim jeftinijim ili imitacijom. Imajte na umu da PikPok proizvodi samo igračke od punog drveta visokog kvaliteta. Ne koristimo presovane, prerađene i veštačke materijale, kao ni lepak, boje, premaze i lakove koji sadrže potencijalno toksične supstance, a koji su jako česti u masovnoj proizvodnji.

PikPok igračke su one koje su nastale prvenstveno za igru naše dece, tako da bilo šta da kupite iz našeg online shopa, sigurni ste da nijedno dete niste izložili ničemu štetnom. Ako birate poklon za dete, znajte da ste na pravom, zdravom i bezbednom mestu.