Kako odabrati poklon za prvi rođendan?

Jutro je… svanulo je odavno. Opet sam uhvatila samo par sati sna, ali tako je to kad imaš bebu… i to je tako samo prvih 20 godina, a posle je već mnogo lakše 😀

Ispijam svoju prvu kafu i mozgam.. Šta kupiti drugaricinom detetu za prvi rođendan?!

Sigurno vam se dogodila ta situacija. Ne znate šta da kupite za prvi rođendan deteta na čiji rođndan ste pozvani, a da ne bude stoti plišani medvedić po redu koji će posle rođendana samo da stoji u ćošku dečije sobe i skuplja prašinu. Razmišljam tako, šta bih ja to volela da gosti kupe mome sinu za njegov prvi rođendan?

Poklon za prvi rođendan

Poklon za prvi rođendan treba biti pametan izbor

Jer, ako ćemo pravo, deca se i ne sećaju svog prvog rođenadan, tako da mislim da je bolje kupiti nešto što će koristiti i roditeljima, a ne samo bebcu. Dakle, poklon treba da je i praktičan i koristan, ali i da animira dete.

E sad, pitanje je šta to može da animira bebca od godinu dana, a da nije tv, tablet ili neka druga tehnološka naprava koja krešti i uopšteno uznemirava nervni sistem vašeg deteta.

Kako rastu bebe sve više postaju interaktivne.. počinju da hodaju i pričaju. Tako upoznaju svet oko sebe.
A da bi mališani mogli da upoznaju svet oko sebe na najbolji mogući način, a li i da vam olakšamo ovaj posao kupovine, mi vam predlažemo listu poklona, koje su po meni najbolje za ovaj poduhvat, a koje imate u našem katalogu. Prošetajmo Pikpok online prodavnicom igračaka i pogledajmo zajedno na šta je pao moj izbor.

Veliki drveni brod za pesak

Na prvom mestu je svakako naš Pikpop veliki brod za pesak sačinjen u potpunosti od prirodnih materijala, potpuno bezbednih za zdravlje vašeg mališana.

U njemu dete može slobodno da se kreće, da se igra, ali i da se penje i provlači, stičući tako motoričke sposobnosti. Zahvaljujući ovoj igrački koja može da primi i drugare, razvijaju se socijalne veštine deteta, zajedničkim građenjem kula od peska.

Pikpok veliki Brod za pesak


Pikler triangl sa dodacima

Na drugom mestu je obavezno standardni Pikler Triangl sa svojim dodacima. To je jedna magična igračka koje je u sebi spojila mnogo korisnih momenata neophodnih za razvoj detea. Može da se koristi i za igranje, ali i za učenje, crtanje, zahvaljujući jednostavnom rukovanju i transformaciji.

Jednostavno se pretvara iz kutka za igranje u kutak za crtanje i učenje. Odgovarajuća je da za korićenje vašeg deteta, ali i njegovih drugara. Izuzetno lako se kombinuje i sa ostalim nameštajem u vašem prostoru. Pogodna je i za untrašnji prostor ali i za korićšćenje u dvorištu.

Tobogan koji će svi u kući voleti

Na trećem mestu predloga za poklon jednogodišnjaku je drveni tobogan za decu. Igračka koja razvija motoričke sposobnosti uz uživanje u igri, kako za dete, tako i za roditelje, jer ne moraju neprekidno da brinu bezbednost deteta. Zauzima vrlo malo prostora i potpuno je bezbedan za penjanje i spuštanje, te ga je lako premeštati iz dvorišta u unutrašnjost stana ili kuće. Kao i ostale igračke iz ovog program sačinjen je od prirodnih mateijala i potpuno bezbedan, a roditeljima jednostavan za rukovanje.

Multifunkcionalna drvena kocka

Na četvrtom mestu je drvena multifunkcionalna kocka u boji sa lopticama, ogledalcom, dugmićima i još puno dodataka za razvijanje fine motorike i čulne percepcije deteta. Moram Vam priznati da je ova kocka može biti sjajno otkriće za bebca, jer se u njoj nalaze dodaci koji su napravljeni od raličitih materijala, sa različitom namenom i zvucima koje proizvode( kao što je metalofon u sklopu kocke). Ovo istraživanje i učenje deteta čini još zanimljivijim.

Pokloni za bebu


Pidžama ili posteljina uvek dobrodošla

Na petom mestu mojih predloga može biti neka lepa pidžamica ili posteljina za krevet mališana, što će svakako obradovati roditelje više nego bebca.

Ono što nikad nije na odmet pomenuti roditeljima, a to je od čega su sačinjene ove zaista korisne i lepe igračke. Sve su napravljenje od prirodnog drveta zaobljenih vrhova i tretirane potpuno prirodnim materijalima i bojama. Zato Vaše dete neće udisati isparenja štetnih hemikalija dok se igra.

Odluka o izboru poklona za rođendan bebcu od godinu dana svakako nije laka. Nadam se da sam u tom izboru barem malo pomogla, jer ja sam svoj poklon već izabrala.